Reisverhaal «Las Vegas en omgeving»

USA California en Las Vegas | Verenigde Staten | 0 Reacties 26 September 2013 - Laatste Aanpassing 28 September 2013

Las Vegas, onze eerste echte stop op onze doorreis in Amerika, is echt wel super fake en een over gecommercialiseerde stad. Las Vegas is ten prooi gevallen aan gigantomanie! Maar liefst 18 van de 20 grootste hotels ter wereld kan je hier terugvinden. Tot 7.000 kamers in één hotel! Wij hebben er dan ook voor geopteerd om in een ‘klein’ hotel met slechts 1.728 kamers te logeren, nl. The Signature at MGM (in een zijstraat van het zuidelijke deel van The Strip).
We moeten toegeven, Las Vegas was absoluut ons ding niet. Misschien kwam het nog door de jetlag: als Vegas tot leven kwam, was onze pijp al uit... Alleszins, "elk nadeel heb zijn voordeel", en dat was dat we elke dag om 6 uur al uit de veren waren, zodat we twee natuurparken tijdens het ochtendgloren konden meemaken waardoor de kleuren veel feller zijn (Red Rock Canyon en Valley of Fire State Park). Vooral het Valley of Fire State Park vonden wij dik de moeite! Prachtige kleuren en eigenlijk niet al te toeristisch.
Hebben we gegokt? Awel neen. We waren eigenlijk van plan om voor een zeer beperkt bedrag te spelen. Maar na het zien van al die bedelaars in Vegas, was de goesting over. We zijn niet van plan om volgende week het vliegtuig al terug naar huis te nemen...
We hebben wel al eens een typisch "all you can eat buffet" gedaan en dan nog wel van sushi en aanverwanten. Nog nooit zo een lekkere en gevarieerde sushi gegeten! De aanrader noemt 'Todai'. Niet de meest cosy plek om te eten, maar ideaal bij grote honger.

Las Vegas en omgeving PRAKTISCH:

23 september
- vlucht Brussel-London-Los Angeles: met ons vliegtuigticket van Air New Zealand hebben we een gratis tussenstop in Los Angeles
- auto gehuurd bij Avis (reeds in België geboekt via Connections): 481 euro voor 16 dagen
- overnachting in Travelodge Hotel at LAX, Los Angeles: een typisch hotel vlakbij de luchthaven, goed om juist voor één nacht te verblijven, onze beoordeling: 7/10

24 september
- autorit van Los Angeles naar Las Vegas: totale rit was ongeveer 6u, na 2 uur rijden waren we eindelijk de stad echt volledig uit
- bezoek aan de Strip: moet je wel eens gezien hebben, maar wij waren al die kitsch zeer snel beu
- Overnachting: The Signature at MGM, reeds in januari geboekt via booking.com waardoor we korting hadden, onze beoordeling: 9/10 (voor Las Vegas normen)

25 september
- Red Rock Canyon: half uur rijden vanuit Las Vegas, inkom 7 USD voor de auto (en inzittenden)
- Bij het visitor center krijg je een brochure waarin de weg staat en ook 19 uitgestippelde wandelingen met duur, lengte en moeilijkheidsgraad. Wij hebben de Calico Tanks (nr.3) en de Pine Creek Canyon (nr.14) gestapt. De wandelingen zijn in het begin altijd goed aangegeven, maar dat verwatert toch wel wat naar het einde. Uiteindelijk hebben we ongeveer telkens een uur gewandeld.

26 september
- Valley of Fire State Park: uur rijden vanuit Las Vegas, inkom 10 USD voor de auto (en inzittenden)
- Bij het visitor center krijg je een brochure. Wij hebben 2 wandelingen gemaakt van telkens een uurtje, nl. Rainbow Vista en White Domes. Allebei de wandelingen vonden wij dik de moeite en beiden toch wel verschillend qua omgeving.
- Lake Mead National Recreation Area: inkom 10 USD voor de auto (en inzittenden). Wij zijn op de terugweg van Valley of Fire State Park via Lake Mead gereden. Maar, eigenlijk vonden we dit niet echt de moeite. We zijn iets gaan drinken in Calville Bay, maar dat stelde echt niet veel voor en was totaal niet gezellig.
- Restaurant Todai: een "all you can eat" buffet van sushi en aanverwanten (34$/pp). Zeer lekker!

Op volgende website hebben wij veel praktische informatie gevonden van de natuurparken: http://www.ontdek-amerika.nl

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Las Vegas en omgeving»

Las Vegas en omgeving (14)

27 September 2013 | USA California en Las Vegas | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 27 September 2013

  • Valley of Fire State Park: wandeling aan Rainbow V
  • Valley of Fire State Park: wandeling aan White Dom
  • Red Rock Canyon: wandeling naar Calico Tanks
  • Red Rock Canyon: wandeling naar Pine Creek Canyon
  • Las Vegas by night

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking